Zdravim vospolok. Dnes som uporne v praci rozmyslal, ci mam zalozit tuto temu. Predsa, nikto uceny z neba nespadol (alebo ziadna otazka nie je hlupa), ale to co v "cestovatelskych" skupinach na FB sa clovek docita...rozum zostava stat. Uz je nam tak dobre, ze aj Vysoka skola zivota (prip. studied at Harvard, alebo manager at Durex) moze cestovat dalej ako na pivo, takze som sa rozhodol, ze tu sem tam prispejem nejakym peknym screenshotom. Dufam, ze nikoho neurazim tuto z pritomnych a prilis si nepokazim moj biedny image :D Samozrejme vsetky mena cenzurovane. Zaciname klasickou otazkou ohladom batoziny v Ryanair...ktora sa necakane zvrtla (aj bez koleciek) :D .

Cestujeme dementne aneb dotazy z FB

Založil ve fóru Co se nevešlo

Ale to, co nabízí, je právě jejich koncernová politika... Prostě Exim se bez požehnání z Německa s odpouštěním ani neuprdne a kopíruje stejný přístup podle Befehlu, což je samozřejmě chválihodné.

Der Konzern DER Touristik schränkt sein Reiseangebot nach eigenen Angaben stark ein: "Alle Reisen in den Süden von Rhodos werden aktiv bis einschließlich Mittwoch (26. Juli) abgesagt", sagt Pressesprecherin Angela de Sando. Für alle anderen Rhodos-Regionen biete der Konzern kostenlose Stornierungen und Umbuchungen bis zum Reisebeginn 26. Juli an.

Nach Angaben von DER Touristik sind dessen Gäste auf Rhodos "wohlauf und in Sicherheit". Insgesamt sei eine niedrige vierstellige Zahl von Touristen in andere Unterkünfte gebracht worden. "Sollten Reisegäste der DER Touristik vorzeitig nach Hause reisen wollen, so werden etwaige Rückflugmöglichkeiten geprüft", teilte de Sando weiter mit.

2 Citovat

Ano, já to chápu, prostě jsou cestovky, které mají svojí firemní politiku vstřícnou k zákazníkům, no a pak jsou ty, které pod pohrůžkou 100% stornopoplatku v kombinaci se lží o tom, jak je všechno v pohodě a zařízené, dotlačí lidi k odjezdu do místa rozsáhlých požárů, kde je chaos a bordel z evakuace atd. A nemá to vůbec nic společného s tím, co vyhlásí nebo nevyhlásí české MZV.

1 Citovat

Mají teď super last-minute na Rhodos. Nechce někdo? Docela to hoří...


screenshot-20230724-135707.png

12 Citovat

Tak na to už se fakt nedá říct vůbec nic :-DDD

0 Citovat

Nemám ve zvyku na internetu lidi hejtovat, ale nevycházel jsem z úžasu, jaké bláboly byl dnes večer schopný vyplodit Papež z ACK v Událostech, komentářích. Ten člověk je fakt bezskrupolózní šmejd.

3 Citovat

floodland napsal(a): tak tady jsem na straně klientů. O peníze přijít nechtějí a přitom ví, že dovolená bude stát za prd.

A kde je nějaká elementární soudnost koupáků? 

„Už v sobotu večer v Praze na letišti jsme četli, že se město Lindos, kam jedeme, evakuuje. Říkali jsme si, že to je divné, ale věřili jsme Čedoku, že má lepší informace z místa,“ říká Tomáš Suchomil. Po příletu na Rhodos je z letiště odvezli rovnou do jiného, nouzového hotelu, kde přespali na zemi, v křeslech a na matracích. 

https://www.seznamzpravy.cz/clan...osu-234502

 

 

0 Citovat

@Petr76 - odpověď najdeš v citaci, kterou připojuješ. Prostě se rodiny měsíce těšily na svoji jedinou zahraniční dovolenou v roce, pokud by neodletěly, přišly by o všechny peníze. Proto do poslední chvíle doufaly, že situace nebude tak dramatická, jak je prezentováno v médiích. A cestovky je v tom postoji cynicky zištně a do značné míry amorálně podporovaly.

14 Citovat

A cez cestovku chodia väčšinou ľudia ktorí si priplatia extra za to, aby sa o nich niekto na dovolenke postaral a celé im to vybavil. Nechcú sami nič riešiť a nad ničím rozmýšľať. A tým pádom tomu čo platia aj veria, lebo má byť predsa odborník na cestovanie. Prístup českých a slovenských cestoviek je veľmi smutný. 

1 Citovat

Ale zas ani klienti cestovek nemůžou úplně vypnout mozek. Viz třeba ta z úvodního příspěvku. V týhle situaci cestovky asi taky nemůžou mít kapacitu na všechno. A taky to není charita, cestovky dělají byznys, jasně, že se snaží balancovat a mírnit ztráty. Jak to dělají, to už je věc jiná, kultura cestovek je v týhle zemi bohužel tradičně žalostná.

1 Citovat

No těch lidí je mi líto, nebudu je hanit za to, že počítali s tím, že cestovka měla nějaký plán B ohledně převozu do jiného hotelu, pokud na to dojde. Někteří lidi ale víc jak den dýchali smrad, viděli všude popílek - to byl čas zareagovat. Seřvat delegáta. Pokud hraje mrtvého brouka, e-mailem chtít vyjádření z Česka. Pokud nic z toho nefunguje, přinejmenším druhý den vypadnou na vlastní pěst na sever. Přinejmenším Čedok se může těšit na žaloby o náhradu škody. Nasrat na "vyšší moc", to není odpověď, proč místo hotelu klienti spí třeba tři noci někde v tělocvičně.

5 Citovat

Jo a k těm požárům. Asi víte, že v Řecku je to klasika. Výmluva na globální oteplování se hodí, ale čtyřicítky nebyly v Řecku neobvyklé nikdy a Itálie a Španělsko s tím rozhodně takhle nebojují. Spousta Řeků realisticky věří tomu, že se jedná o úmyslně založené požáry, které mají snížit hodnotu pozemků, o které má někdo zájem. 

0 Citovat

Taky myslim, ze je nechali v hotelech az do uplneho zaveru, misto aby je lifrovali na sever. Vzdycky rikam cestovkarum, ze jejich spolehani na ck a delegata, kdyby neco, je jen pseudojistota za hodne penez, ale nenechaji si to vymluvit🤦‍♀️.

4 Citovat

Alena Svobodová napsal(a):

Jo a k těm požárům. Asi víte, že v Řecku je to klasika. Výmluva na globální oteplování se hodí, ale čtyřicítky nebyly v Řecku neobvyklé nikdy a Itálie a Španělsko s tím rozhodně takhle nebojují. Spousta Řeků realisticky věří tomu, že se jedná o úmyslně založené požáry, které mají snížit hodnotu pozemků, o které má někdo zájem. 

 

Tim komu co veri bych radeji moc neargumentoval. Spousta lidi verimtomu, ze covid byl zpusobeny 5G vysilaci.

Otepluje se. Tomje nezpochybnitelne. A i kdyz ten ohen treba nekdo zalozil, tak diky vyprahlosti krajiny se siri rychleji , nez za normalnich okolnosti.

 

Nehledejte ve vsem spiknuti :)

 

0 Citovat

Rýchly progres :))


screenshot-2023-07-25-21-18-58-832-com-facebook-katana.jpg

5 Citovat

Tahle skupina by si zaslouzila vlastni vlakno - to vypada jako nevycerpatelna studnice mouder.

0 Citovat

Ako roaming Monako je legitimna otazka (predsa malokto to caka, podobna ako take Svajciarsko) ale ta druha destinacia ....


st-tropez.png

1 Citovat

https://www.irozhlas.cz/zpravy-d...ITQwmBx8VE

tohle fakt asi sem. Demence teda spíš na straně cestovek, ale stejně...

0 Citovat

vzdy ma fascinuje tento rychly cestovatelsky progres :)

 


myska.jpg

4 Citovat

Tak tohle asi patří sem:

https://medium.seznam.cz/clanek/...nize-28794?

0 Citovat

Přežije ošklivý rozvod a nepřežije Ryana? :-)))

 

5 Citovat

Kdyby tam nebylo to dítě, tak se směji od začátku do konce.

4 Citovat

Chápu, proč se s ní manžel rozvedl.

5 Citovat

Oběť marketingu Kiwi.

5 Citovat

Asi se shodneme, že paní příliš chytrosti nepobrala, nicméně házet to takto veřejně na Ryanair?

Kiwi dokonce Ryanair žaluje kvůli nekalým praktikám a vypadá to, že opravdu nízkonákladová společnost dělá všechno proto, aby si lidé nepořizovali letenky jinde, než přes ně.

To jako vážně? Ta věta se dá pochopit oběma způsoby, takže pro neznalé může být tou špatnou společností Ryanair. Tohle je skoro na žalobu. 

5 Citovat

Jednodušší paní uvěřila marketingu Kiwi, že letenky se kupují přes ně, že ty jejich přestupy jsou garantované. A pak se střetla s realitou.

15